KEDİ BATMAZ
Malzemeler:
1 kaşık tereyağı,1 su bardağı pekmez,1 su bardağı su,2 adet kuru yufka,1 avuç ceviz,
Yapılışı:Yağ eritilir pekmez ve su karıştırılıp kaynatılır. Kuru yufka ekmek ufak ufak parçalanıp tepsiye üst üste dizilir. Tereyağı ve pekmez sıcak olarak üstüne dökülür. Bunlar karıştırıldıktan sonra bütün yufkanın üzerine karışım dökülür. Üzerine ceviz serpilir. Ondan sonra sıcak veya soğuk olarak servis yapılır
.Kırşehir'in yöresel tatlarından Çullama tarifi,
Malzemeler:
2 adet tavuk budu1 adet tavuk göğsü4 yemek kaşığı sıvı yağ4 bardak tavuk suyu2 su bardağı un1 yemek kaşığı salçaÜzeri için:Tereyağı, Pul biber
Yapılışı:Çullama için tavuğun but ve göğüs eti kullanılıyor. Etler düdüklü tencerede haşlanır. Un ve sıvı yağ karıştırılarak kavrulur, topaklanmadan kaçınmak için karıştırmaya ara vermemek gerekir. Düdüklü tencere dikkatlice açılır ve tavuklar kemiklerinden ayrılıp bir tabağa alınır. Diğer yandan kavrulan un ocaktan alınır ve bir tencereye aktarılarak suyla hızlıca karıştırılır. Ocağa alınan tencereye 1 yemek kaşığı salça da koyulur.Tencereye 4 bardak tavuk suyu ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Tencerenin kıvamına göre arada ek tavuk suyu ilave edilebilir. Tüm içerik cam bir tepsiye dökülür ve üzeri didilen tavuk etleriyle kaplanır. Tepsiye iyice kızdırılan tereyağı gezdirilir ve pul biberle süslenerek servis edilir. (isteğe ve damak zevkine göre, Kuzu kavurmadan da yapılabilir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder